Lawlen Residence

Beverly Hills, CA

2011

6,000 SF

Lawlen Residence is a renovation and addition to a beautiful home on Lawlen Way. The original Lawlen Way home consisted of a 6,000 SF single-story home, containing only one bedroom and one bathroom, clearly designed for entertaining. The SPF:a design floats a 5,000 SF second-story over the original, containing ample private space for a family to live above reconfigured entertaining space. The wood siding-clad ground floor features a living room, indoor dining, outdoor dining, family room, screening room, and swimming pool. The second story contains the master bedroom/bath, children and guest bedrooms, a playroom, home gym, and other private amenities. The second floor is beautifully clad in aluminum and glass, with different expressions in the aluminum exterior adding visual interest and passive shading to the private volume.