Illuminated Perforated Metal Screen Facade
Residential Garage and Private Library
Precised Water Jet-Cut Metal Screen
Refurbished Ceiling Archways and New Entryway
Outdoor Pool and New Entryway
Interior and Perforated Metal Screen Facade
Residential Reading Area and Private Library

2015

Los Angeles, CA

3,300 sf

This Los Feliz residence involves the historic preservation, interior restoration and library addition to a Wallace Neff home built in the 1920s. Work included the interior renovation of the family room and a carefully designed palette of hardscape, giving reason to further enjoy the southern California climate.

The new two-story library and garage is recognizable by its most distinct feature: a metal screen façade. The screen panels are made of bronze anodized aluminum – water jet cut for a precise and patterned variable apertures, referencing the original home’s precast concrete window grilles. Although this is a contemporary design for the historic site, the building’s form and exterior materials match the historic home.

Photos: John Linden and Roland Halbe